Szabados Zoltán

Vidéken, Kaposváron nőttem fel és tanulmányaimat követően költöztem Budapestre. Erre az időszakra datálható a megtérésem, ami nem kapcsolódott semmilyen közösséghez. Így éltem le jó pár évet magányosan, hitben megrekedve mígnem egy baptista közösségben találtam meg az otthonomat. Ez a találkozás akkora hatással volt az életemre, hogy még a mai napig is tart 🙂 A bőrömön megtapasztalva a helyi gyülekezetben rejlő erőt, Isten munkáját, vált számomra fontossá, hogy ezek a helyi közösségek minél hatékonyabban és erőteljesen képviseljék Isten országát.

Közel tíz éves önkormányzati kultúrlis manageri munkámnak köszönhetően egy fontos nézőpontom a gyülekezetek és a társadalom, helyi közösségek kapcsolata.

Jelenleg gyülekezetvezető vagyok a Kőszikla Baptista Gyülekezetben és egy kis szitanyomó vállalkozást vezetek. Önkéntesként pedig rendszeresen kapcsolódok a Barnabás Csoporthoz.

Feleségemmel 2007 óta vagyunk házasunk, két kislányt nevelünk, hol több, hol kevesebb sikerrel:-)

Köves Anikó

Tartalom feltöltés alatt!

Munkatársaink

Bálint Eszter

Személyes ars poetica

„Ha többen összegyűlnek, az a kezdet, ha összetartanak, az haladás, s ha együtt dolgoznak, az siker!” (Ismeretlen)

Brassóban, Erdély egyik legszebb városában nőttem fel egy meleg, szerető keresztény családban, ahol nagyon sok értékes útravalót kaptam az élethez. Érettségi után Angliában elvégeztem egy 1 éves Bibliaiskolát, majd elfogadva a Barnabás Csoport meghívását, 1992-ben Budapestre költöztem. A Baptista Teológiai Akadémia missziós tagozatán végeztem tanulmányaimat, később egy magániskolában irodavezetői szakképesítést szereztem. Férjemmel, Sanyival 1998 óta vagyunk házasok, 2006-ban született Petra lányunk. 1992 óta  vagyok a Barnabás Csoport irodavezetője. Hiszek a missziós munkát támogató háttérmunka fontosságában, és nagy örömmel végzem azt.

Munkatársaink

Brad Baker

munkatársak

Amerikában születtem Alabama államban. Isten hívására 1987-ben költöztem Magyarországra, azóta misszionáriusként élek, dolgozok ebben a gyönyörű országban. 1991-ben segítettem a Barnabás Csoport megalapításában, azt követően pedig gyülekezet plántáló lelkész lettem Budapesten. Jelenleg főként vezetők képzésével és mentorlásával foglalkozom, továbbá misszionárius és missziós csapatok toborzásával és felkészítésével is. Mindezekkel összhangban gyülekezeti vezetőségi csoportokkal dolgozok együtt azon, hogy Isten a gyülekezetüknek szánt elhívását felfedezzék és kövessék. Feleségem, Ági, szintén vezetőképzéssel foglalkozik a Reménység Magjai missziós szervezetnél. Felnőtt lányuk, Olívia Amerikában él.

Munkatársaink

H. Kovács Judit

Személyes ars poetica

“A békesség nem a konfliktusok hiánya, hanem az igazság jelenléte.”

Martin Luther King

munkatársak

Képzettségem: szakközgazdász

Foglalkozásom: „HR specialista” – mentor, ACC coach – edző, mediátor,

Pályafutásom alatt vezetőként dolgoztam a versenyszférában marketingigazgatóként, a civil szektorban regionális nagy projektek menedzserként, az önkormányzati és államigazgatási területen felsővezetőként. 2016 – ban teljes idős munkatársként csatlakoztam a Barnabás Csoporthoz, ahol a

HIVATÁS CSOPORT elindításával az a feladatom, hogy a munka világában egyének és

munkaszervezetek számára is elérhetővé tegyünk egy olyan mentorszolgálatot, amely hozzájárul ahhoz, hogy a társadalom minden területén integritással rendelkező, bibliai értékrendet ismerő és alkalmazó vezetők megerősödjenek, és betölthessék elhívásukat, s ez által gyógyuljanak a társadalom sebei.

Budapesten élek, de az ország több pontján dolgozom, kiemelten Békésen, a szülővárosomban.

Szabad időmet legszívesebben felnőtt gyermekeim körében, kirándulással

olvasással, tanulással, sportolással (biciklizés), és közösségi programokkal töltöm.

Munkatársaink

Kerekes Szabolcs

Személyes ars poetica

„Engedd, hogy a hit, szeretet, remény, öröm és világosság átfolyjon rajtad keresztül ebbe a világba. Engedd, hogy a gyűlölet, sötétség és bűn a világból átfolyjon rajtad keresztül Istenhez.” Aidan Clarke részlet a Mátrix beszélgetésekből

Eredetileg mérnök-matematikus végzettséggel saját szoftvervállalkozást vezettem. A rendszerváltás olyan hatalmas lehetőségeket nyitott meg a szolgálatra Magyarországon, hogy 1996-ban csatlakoztam a Barnabás Csoporthoz teljes időben, miután az 1990-es évek elején egy olyan gyülekezet plántálást vezettem, amiben a Barnabás Csoport is részt vett. Azóta országszerte képzek és mentorálok gyülekezetalapítókat, lelkészeket és teológusokat. Nyolc éve rendszeresen szolgálok egy Javítóintézetben, és nyaranta ifjúsági táborokat vezetek.

A Mátrix beszélgetések című könyvem alapján evangelizációs programokat/képzéseket vezetek, a Mátrix közösség című könyvem pedig a két szeretetparancsolaton alapuló gyülekezeti életről szól.

Tanítási területem utóbbi években elsősorban a kiscsoportokon alapuló gyülekezeti élet tréning, a kiscsoportos evangelizáció és a 12-18 éves fiatalok ifjúsági vezetői számára vezetett féléves tréning.

Munkatársaink

Heizer Tamás

Személyes ars poetica

“A változás az olyan mint egy expedíció. Ami útközben megtörténhet velünk, azt nem lehet előre megtervezni. Ezért csak a fő irányt lehet meghatározni: Antarktisz vagy Szahara.”  Klaus Doppler

„A holnap mindig elérkezik, és mindig teljesen különbözik a mától. Még a legsikeresebb szervezet (gyülekezet) is bajba kerül, ha nem tett valamit a jövőjéért. Meglepődve szembesülni a különböző fejleményekkel, ez olyan kockázat, amelyet a legnagyobb szervezetek sem engedhetnek meg maguknak, és a legkisebbek sem hagyhatnak figyelmen kívül.”  P. Drucker

1994-től 2008-ig gyülekezetalapító lelkipásztorként szolgáltam Zalaegerszegen.
2006-ban csatlakoztam a Barnabás Csoporthoz, 2010-től vagyok az igazgatója.  

Tanulmányaim: Baptista Teológiai Akadémia – lelkész-teológus, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Vezetőképző Intézet – menedzsment szakértő.

Hiszek abban, hogy a gyülekezetnek nincs alternatívája a Földön, mert JEL a társadalomban, ami bizonyítja, hogy Jézus Krisztus emberré lett, meghalt és feltámadt értünk emberekért. Fontosnak tartom a kereszténység pozitív társadalmi jelenlétét, ami elsősorban a keresztyén vezetők hitén, felkészültségén és integritásán múlik, ezért örömmel veszek részt vezetők fejlesztésében és támogatásában (előadások, képzések, tréningek, mentorlás, coaching).

1989 óta élek házasságban feleségemmel Zsófival, 3 gyermekünk van: Balázs (1992), Blanka (1995), és Levente (1997). Nagyon szeretek olvasni, filmeket nézni (ezekről beszélgetni), zenét hallgatni
(jazz és klasszikus), biciklizni, sétálni, és családommal „lötyögni” vagy egyedül gondolkodni.

Munkatársaink