A tréning célja:

A Mentor képzés tréning célja, hogy speciális szemléletet és eszközt adjon azok számára, akik szeretnek és örömmel fektetnek időt, energiát mások fejlesztésébe.

Célcsoport:

Kiknek ajánljuk? A társadalom valamennyi szegmensében dolgozó hívő vezetőknek, akiknek fontos, hogy megosszák és átadják a tapasztalatukat, akiknek fontos, hogy milyen hatással vannak a környezetükre.

Tréning bemutatása:

Milyen kérdésekre ad választ a tréning: A mentoring filozófiája. Mi a különbség coaching és a mentoring között? Mennyiben hasonlítanak és mennyiben különböznek egymástól? Mi a mentorlás, milyen eszközöket használ? Mire használható a mentorképzés? Mentorlás jellemzői, típusai. A mentorlás előnyei, folyamata, lezárása, eredménye. A mentoring alkalmazásához szükséges készségek fejlesztése. Miként segíthet jól egy mentor, mi a feladata és mi nem? Milyen kereteket fontos betartani és hogyan lehet a munkát úgy dokumentálni, hogy ne legyen nyűg? Hogyan lehet kialakítani egy szervezet mentor rendszerét.

A tréning módszertana:

A Mentor képzés tréninget is az általános tréning gyakorlatnak megfelelően komplex, gyakorlat és tapasztalatorientált tanítási/tanulási formaként vezetjük. A résztvevők saját élmények útján szerzik meg az ismereteiket, saját viszonyulásuknak tudatosításával, és a többiekkel folytatott interakciók során dolgozzák fel, és a gyakorlás során rögzítik azokat. A tréning során megfelelő arányban vannak jelen az elméleti ismeretek, és az interaktív, kooperatív tanulási formák.

8–12 fő

3 x 6 óra

Érdekelné
egy képzésünk?