A tréning célja

A csapatépítő tréning lényege az egyének „csapatjátékossá való átképzése. A csapatépítő tréning az együttes fejlesztést, vagyis a résztvevők közötti jobb kommunikációt, hatékonyabb együttműködést valósítja meg. A csapatépítő tréning által fejlesztett főbb készségek az alkalmazkodás egymáshoz, bizalomépítés, kommunikáció, együttműködés, motiváció, döntéshozatal, konfliktuskezelés, időgazdálkodás, stresszes helyezetek kezelése, vezetői készségfejlesztés.

Célcsoport

Kiknek ajánljuk? – Olyan csapatoknak, akik felismerték, hogy a vezetés csapatmunka. A csapatmunkában szeretnének felkészültebben, tudatosabban és hatékonyabban részt venni, felismerve és fejlesztve a saját elhívásuk és ajándékaik szerinti együttműködés lehetőségeit.

Tréning bemutatása

• A csapatmunka teológiája • Mikortól kell a csapat? (szervezeti életút) • Miért kell a csapat a vezetéshez? • Egészséges csapat összetevői • Team szerepek (Belbin teszt) • A csapat fejlődés fázisai • A team hatékonyság és kommunikáció

A tréning módszertana

A csapatépítő tréning komplex, gyakorlat és tapasztalatorientált tanítási/tanulási forma. A résztvevők saját élmények útján szerzik meg az ismereteiket, saját viszonyulásuknak tudatosításával, és a többiekkel folytatott interakciók során dolgozzák fel, és a gyakorlás során rögzítik azokat. A mindennapi gyakorlatoktól eltérő, szokatlan, újszerű feladatok segítségével, egy szakképzett tréner vezetésével történik. A tréning során megfelelő arányban vannak jelen az elméleti ismeretek, és az interaktív, kooperatív tanulási formák (pl.: kiscsoportos feladatmegoldás, brainstorming, szerepjáték, szituációs gyakorlat, szimulációs játék, stb.).

10–12 fő

2 teljes nap – (beleértve az estét is)

További képzéseink

Támogatási lehetőség!

Barnabás Csoport 2017 Minden jog fentartva!