A tréning célja:

A csapatépítő tréning lényege az egyének „csapatjátékossá” való átképzése. A csapatépítő tréning az együttes fejlesztést, vagyis a résztvevők közötti jobb kommunikációt, hatékonyabb együttműködést valósítja meg. A csapatépítő tréning által fejlesztett főbb készségek az alkalmazkodás egymáshoz, bizalomépítés, kommunikáció, együttműködés, motiváció, döntéshozatal, konfliktuskezelés, időgazdálkodás, stresszes helyezetek kezelése, vezetői készségfejlesztés.

Célcsoport:

Kiknek ajánljuk? – Olyan gyülekezeti vezetőségeknek, akik felismerték, hogy a vezetés csapatmunka. A csapatmunkában szeretnének felkészültebben, tudatosabban és hatékonyabban részt venni. (Ajánlott egy szervezet vagy egy gyülekezet teljes vezetősége számára)

Tréning bemutatása:

A csapat munka teológiája Mikortól kell a csapat? (szervezeti életút) Miért kell a csapat a vezetéshez? Egészséges csapat összetevői Team szerepek (Belbin) A csapat fejlődés fázisai A team hatékonyság és kommunikáció

A tréning módszertana:

A tréning komplex, gyakorlat és tapasztalatorientált tanítási/tanulási forma. A résztvevők saját élmények útján szerzik meg az ismereteiket, saját viszonyulásuknak tudatosításával, és a többiekkel folytatott interakciók során dolgozzák fel, és a gyakorlás során rögzítik azokat. A mindennapi gyakorlatoktól eltérő, szokatlan, újszerű feladatok segítségével, egy szakképzett tréner vezetésével történik. A tréning során megfelelő arányban vannak jelen az elméleti ismeretek, és az interaktív, kooperatív tanulási formák (pl.: kiscsoportos feladatmegoldás, brainstorming, szerepjáték, szituációs gyakorlat, szimulációs játék, stb.).

10 – 12 fő

2 teljes nap – (beleértve az estét is)

Érdekelné
egy képzésünk?