“Mit kellene tennünk? Megálltunk a növekedésben, sőt egy ideje valójában még csökkenünk is, (pl. a fiataljaink elmennek). Mit kellene ahhoz tennünk, hogy növekedjünk?“ “Valójában fogalmunk sincs arról, hogy merre is megyünk, nincs látásunk Istentől, ami vezetne bennünket, emiatt tervünk sincs. Alapvetően a felbukkanó problémákra reagálunk, így azok vezetnek bennünket. Hogyan kaphatunk látást arról, hogy merre menjünk, és stratégiát ennek megvalósításához?”   Gyakran hallunk hasonló kérdéseket lelkészektől és vezetőségi csoportoktól. Hogy állsz Te ezzel? És a gyülekezeted?  
 • Világos elképzelése van a gyülekezeti vezetőségnek arról, hogy ISTEN milyen CÉLT adott a gyülekezetnek?
 • Van LÁTÁSA a vezetőségnek arról, hogy Isten merre akarja vezetni a gyülekezetet?
 • Van elképzelésetek arról, hogy hogyan jön létre és formálódik ki egy olyan látás és stratégia, ami vezeti a munkátokat?
 • Ezek fontos kérdések: tudjuk, hogy miért létezünk, merre tartunk, és mit kell tennünk?
  A Céltudatos gyülekezet (gyakorlatok a céltudatossághoz) célja, hogy segítsen vezetőknek ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában. Mintegy nyolc alkalmon keresztül különböző gyakorlatokat végeztek el, amik a következő kérdésekre keresik a választ. (Ez a hét kérdés alkotja a nyolc alkalom körvonalát):  
 1. Miért létezünk, mint gyülekezet? [Bibliai cél]
 2. Hogyan dolgozott Isten a múltban bennünk és általunk, hogy efelé a cél felé mozduljunk? [idővonal]
 3. Kik vagyunk, mi fontos a számunkra? [értékek]
 4. Hol állunk most?** Mi jellemzi gyülekezetünk jelenlegi állapotát, és a környezetünkben élőkét, akiket szolgálunk? [SWOT]
 5. Merre vezet bennünket Isten a jövőben? [látás]
 6. Hogyan jutunk el innen, ahol most vagyunk (jelen), oda, ahova Isten vezet bennünket (jövő)? [stratégia]
 7. Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy azon az úton maradunk, amerre Isten vezet bennünket? [ellenőrzés/értékelés].
  A Céltudatos gyülekezet (gyakorlatok a céltudatossághoz) NEM EGY TANFOLYAM, ahol megtanítják, hogy elméletileg mit is kell tenniük a vezetőknek.  Ehelyett az a célunk, hogy facilitáljunk egy olyan munkát, amelynek során a vezetők maguk kapják meg Istentől a legfontosabb kérdéseikre a választ az általuk vezetett gyülekezettel kapcsolatban.

Érdekelné
egy képzésünk?