A tréning célja:

Az a világ, amiben ma a vezetőknek helyt kell állniuk, iszonyú tempót diktál. A változások intenzitása, sebessége és mélysége miatt a tájékozódás nem egyszerű. A vezetőknek talán soha a történelem során nem volt még ennyire szükségük arra, hogy legyenek stabil, erős viszonyítási pontjaik, amik mentén tájékozódni tudnak. Szükségük van egy olyan „belső iránytűre”, ami segít nekik eligazodni a folyamatosan változó világban, hogy ne csak sodródjanak a lehetőségek, a kihívások és a kényszerek között, hanem egy belső meggyőződés vezesse őket azon az úton, amin másokat is vezetniük kell. Egészen bizonyos, hogy a 21. században a vezetés legfontosabb eszköze a vezető „szíve” lesz, mert ez nem dobható el, minden más viszont gyorsan elavul. Érdemes tehát megtalálniuk, fejleszteniük és karbantartaniuk Istentől kapott saját belső fókuszukat, hajtóerőiket és forrásaikat. A Szentírás kétezer éves bölcsessége soha ilyen aktuális nem volt még: tarts egyensúlyt a feladatok és a személyes alkalmasságod között! „Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra” (Ap. Csel 20:28) és „Legyen gondod önmagadra és a tanításra, maradj meg ezek mellett, mert, ha így cselekszel, megmented magadat is, hallgatóidat is.” (1.Tim 4:16) Ez a tréning azzal a szándékkal készült, hogy segítsen megtalálni a te személyes „belső iránytűdet” és felfedezni a személyes elhívásod térképét.

Célcsoport:

Kiknek ajánljuk? Lelkipásztoroknak, gyülekezeti elöljáróknak, és a társadalom különböző szegmenseiben dolgozó keresztény vezetőknek, akiknek fontos, hogy legyen Istentől kapott látásuk a személyes életükről, elhívásukról és szolgálatukról

Tréning bemutatása:

Honnan jövök? Hogyan formált Isten azzá, akivé lettem? (Életút-elemzés: Isten kegyelmének a fényében ránézni a minket formáló eseményekre, körülményekre és kapcsolatokra, hogy felfedezzük mögötte Isten velünk kapcsolatos tervét.) Hol vagyok most? Kivé formálódtam? Hogyan fedezhetem fel Isten velem kapcsolatos tervét azon keresztül, hogy ki vagyok én? (Személyiségem, tehetségeim, lelki ajándékaim, alapértékeim, szenvedélyem, szerepeim.) Merre kellene, hogy tartson az életem? Kivé szeretnék válni? Mit mond az Ige? Mik a vágyaim, amiket Isten plántált a szívembe? Mindezek fényében, és figyelembe véve az életutam tanulságait és, hogy kivé váltam: mi az én személyes küldetésem? Mi lesz az én hagyatékom? Hogyan érem el? Mit tehetek annak érdekében, hogy Isten elhívása megvalósuljon az életemben? Fejlődési irányok beazonosítása. Kik segíthetnek ebben? Milyen életforma felel meg a céljaimnak?

A tréning módszertana:

A tréning komplex, gyakorlat és tapasztalatorientált tanítási/tanulási forma. A résztvevők saját élmények útján szerzik meg az ismereteiket, saját viszonyulásuknak tudatosításával, és a többiekkel folytatott interakciók során dolgozzák fel, és a gyakorlás során rögzítik azokat. A tréning során megfelelő arányban vannak jelen az elméleti ismeretek, és az interaktív, kooperatív tanulási formák (pl.: kiscsoportos feladatmegoldás, brainstorming, szerepjáték, szituációs gyakorlat, szimulációs játék, stb.).

10-15 fő

3 x 6-8 óra

Érdekelné
egy képzésünk?