A tréning célja

Az asszertivitás és konfliktuskezelés tréning hozzásegít egészséges önbizalomhoz, melynek során megfelelően érthető és alkalmazható a non verbális kommunikáció elemei (testbeszéd, stb.), segít kifejezni a pozitív és negatív érzéseiket egyaránt, valamint elmondani az esetleges ellenvéleményeket.

Célcsoport

Kiknek ajánljuk? – vezetőknek és team tagoknak egyaránt

Tréning bemutatása

Hogyan képviseljük önmagunkat hitelesen? Hogyan álljunk ki azon értékekért, dolgokért, amelyek szerintünk vagy számunkra fontosak? Miért ne féljünk a konfliktusoktól? Hogyan mondjuk el a véleményünket anélkül, hogy bántanánk másokat? Hogyan mondjunk „nem”-et? Hogyan halljuk meg és fogadjuk be, ha a másiknak baja van velünk? Miként válhatnak konfliktusaink az önismeretünk és önbecsülésünk forrásaivá? Mi a gond az agresszivitással? Mi a gond a passzív, alkalmazkodó magatartással? Hogyan lehet az életünkben a nehéz helyzeteket inkább nyertes - nyertes helyzetté formálni? Társas kapcsolatok nem léteznek konfliktusok nélkül, a jó kapcsolatok egyik titka a jó konfliktuskezelés. Mind ezek kialakításához járul hozzá ez a tréning

A tréning módszertana

Az asszertivitás és konfliktuskezelés tréning komplex, gyakorlat és tapasztalatorientált tanítási/tanulási forma. A résztvevők saját élmények útján szerzik meg az ismereteiket, saját viszonyulásuknak tudatosításával, és a többiekkel folytatott interakciók során dolgozzák fel, és a gyakorlás során rögzítik azokat. A tréning során megfelelő arányban vannak jelen az elméleti ismeretek, és az interaktív, kooperatív tanulási formák (pl.: szerepjáték, szituációs gyakorlat, szimulációs játék, stb.).

10–12 fő

2x8 óra

További képzéseink

Támogatási lehetőség!

Barnabás Csoport 2017 Minden jog fentartva!