A tréning célja:

A coaching szemléletű vezetés alkalmazásának és előnyeinek a bemutatása. A tréning célja, hogy speciális szemléletet és eszközt nyújtson olyan keresztény vezetőknek, akikhez gyakran fordulnak mások segítségért, bátorításért, eligazításért. Olyan vezetőknek, akik látják a lehetőségeket az emberekben, és készek befektetni időt, energiát mások fejlesztésébe.

Célcsoport:

Kiknek ajánljuk? Lelkipásztoroknak, gyülekezeti elöljáróknak, csoportvezetőknek, szolgálatvezetőknek és a társadalom valamennyi szegmensében dolgozó keresztény vezetőknek, akiknek fontos, hogy napról – napra jobb vezetőkké váljanak.

Tréning bemutatása:

Mi a coaching és mi a mentoring? Mennyiben hasonlítanak és mennyiben különböznek egymástól? Kinek lehet erre szüksége? Keresztény coaching és mentoring mitől más, mint a nem keresztény? A coaching és mentoring filozófiája és a szükséges készségek. Ítélkezés-mentes meghallás. Értékelés-mentes visszajelzés. A kérdezés ereje és technikája. Az elfogadó, empatikus jelenlét. Hogyan tudunk segíteni valakinek úgy, hogy közben az életéért és döntéseiért folyamatosan nála maradjon a felelősség? Napjainkban mérhetetlenül nagy szükség van arra, hogy az emberek eligazodjanak saját életükben, hogy felelős életet éljenek. Nagyon nagy szükség van érett, felelős keresztényekre. Ebben tud segíteni a coaching és a mentoring.

A tréning módszertana:

A coaching tréninget is az általános tréning gyakorlatnak megfelelően komplex, gyakorlat és tapasztalatorientált tanítási/tanulási formaként vezetjük. A résztvevők saját élmények útján szerzik meg az ismereteiket, saját viszonyulásuknak tudatosításával, és a többiekkel folytatott interakciók során dolgozzák fel, és a gyakorlás során rögzítik azokat. A tréning során megfelelő arányban vannak jelen az elméleti ismeretek, és az interaktív, kooperatív tanulási formák.

8–12 fő

3x6 óra

Érdekelné
egy képzésünk?

Ajánlások

Támogatási lehetőség!

Barnabás Csoport 2018 Minden jog fentartva!